Cabinet de psihologie in Sibiu langa tine

Sfaturi profesionale oferite de psihoterapeutului Sibiu? Am ales de o vreme să lucrez cu sufletul obosit al oamenilor, cum a fost și al meu cândva, cu mintea încărcată de poverile vieții, în schimbul activității la catedră (intrucât am activat ca și profesor de asemenea), sau a consilierii teologice ca primă meserie (sunt licențiat de asemenea în teologie didactică). Practica m-a convins că psihoterapia, abordată cu interes, cu pasiune și dăruire, poate readuce omul la stima de sine pierdută, la echilibrarea psiho-emoțională, la găsirea unui nou sens al vieții de a fi trăită cu bucurie și speranță în Binele Suprem. Domnule sau doamnă, adolescenți și vârstnici, vă îndemn și vă aștept cu responsabilitate terapeutică să îmi treceți pragul Cabinetului Individual de Psihologie, situat pe strada Turismului, în zona Primăriei din Sibiu. Descoperiti mai multe informatii in plus pe site-ul Psiholog Sibiu.

De-a lungul anilor s-au efectuat studii importante referitoare la aceasta forma de terapie (amintimspre exemplu ultimele studii: Wagner, Horn și Maercker – 2014, Blumer – 2014), studii care au demonstrat eficienta acesteia si faptul ca nu este cu nimic mai prejos fata de terapia fata in fata, intrucat se bazeaza tot pe relatia terapeutica, relatie ce poate fi construita si consolidata si prin interactiune online. Pentru linistea sufleteasca a clientului, se va semna un acord de confidentialitate de catre ambele parti la inceputul terapiei.

In ceea ce priveste psihoterapia de familie,procesul terapeutic are loc intre psihoterapeut si membrii unei familii, fie ca este vorba despre membrii unei familii nucleare (soț, soție, copii) sau extinse (familie nucleară + alte rude și/sau alte generații). Dintre numeroasele beneficii amintim urmatoarele: familia poate fi ajutată să rezolve conflicte,să comunice eficient,să înlocuiască tipare disfuncționale de interacțiune moștenite cu unele armonioase, să stabilească granițe sănătoase între membrii familiei, dar și între familie și societate, să rezolve problemele intrafamiliale eficient și să facă față anumitor situații deosebite, precum decesul sau îmbolnăvirea gravă a unuia dintre membrii familiei.

Deci, când ar trebui să vizitezi un psiholog? Severitatea, persistența și gradul de interferență cu activitățile zilnice ale simptomelor tale te pot ajuta sa stii. De-a lungul vieții noastre, sau chiar zi de zi, cu toții putem experimenta o gamă largă de emoții și tulburări mentale, dar datorită rezistenței noastre înnăscute, ar trebui să fim capabili să ne adaptăm rapid și să recâștigăm stabilitatea emoțională și funcționalitatea mentală

Ce alte beneficii imi poate aduce psihoterapia individuala? Psihoterapia individuala este deosebit de utila si in depasirea neplacerilor cauzate de: Tulburări anxioase, cum ar fi Comportamentul Obsesiv-Compulsiv, Fobii, Atacuri de Panică sau Tulburări de Stres Post-traumatic; Dependențe, precum Dependența de Alcool, Dependența de droguri sau Dependența de jocuri de noroc; Alterarea dispoziției, când te confrunți cu Depresie sau Tulburare Bipolară; Tulburări alimentare, precum Anorexia sau Bulimia; Tulburări de personalitate, ca de exemplu Tulburare de Personalitate Dependentă; Tulburare de Personalitate Borderline. Cititi multe detalii in plus aici psihologinsibiu.ro.