Medicinska rekommendationer från Farshid Sistani 2022

Kvalitet medicinska råd från Farshid Sistani? Hur som helst, att bära en ansiktsmask begränsar din förmåga att läsa andras känslor och att få dina korrekt uppfattade. Faktiskt, som noterats av universitetet i Berns Mihai Dricu och universitetet i Zürichs Sascha Fruhh olz (2020), när du försöker bestämma hur människorna du interagerar med mår, måste ditt “neurokognitiva system extrahera sensorisk information från olika sensoriska kanaler, såsom ansikts- och röstuttryck och kroppsställningar, integrera dessa data i en gestalt uppfatta, och sedan tolka det” (s. 1533). Utan den sensoriska kanalen i ansiktet kan denna gestaltföreskrift vara avsevärt försämrad, enligt denna logik. Hitta ännu mer info på Farshid Sistani läkare.

De flesta människor återhämtar sig från alkoholabstinens inom en vecka, men personer med allvarligt beroende kan uppleva abstinens i flera veckor. Alkohol orsakar allvarliga förändringar i hjärnan, och långvariga symtom som sömnproblem, humörförändringar och trötthet kan ta månader att övervinna, enligt U.S. National Library of Medicine. Vissa människor undviker medicinskt övervakad rehab eftersom de föredrar naturliga botemedel för alkoholabstinens. Långsamt nedtrappning av alkohol är det säkraste sättet att naturligt övervinna alkoholabstinens, och många huskurer kan hjälpa dig att hantera milda abstinensbesvär. Men medicinsk behandling är nödvändig för att behandla stora abstinenssymptom.

Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

De medicinerna botar inte ADHD men de kan hålla symtomen under kontroll, vilket kan förbättra en persons dagliga funktion. Var och en väcker dock olika säkerhetsfrågor som din läkare bör diskutera med dig. Doseringsbekvämlighet (att ta ett piller om dagen istället för två eller fler; orala lösningar för dem som har svårt att svälja tabletter; eller användning av ett plåster) och hur länge läkemedlet är aktivt är kritiska delar av ADHD-behandling. Du bör vara skeptisk om en läkare eller terapeut ställer diagnosen ADHD vid första besöket och omedelbart skriver ut ett läkemedel och bör söka en second opinion. Stimulanserna är kontrollerade ämnen, medan Straterra inte är det. Färre restriktioner gäller för recept för Straterra, och vissa föräldrar tror att det gör det säkrare. Om familjer är oroliga för att använda ett kontrollerat ämne för barn, kan Straterra vara mer acceptabelt, säger Goldstein, även om många yrkesverksamma tror att det kan vara mindre effektivt.