Hög kvalitet IT-verksamhet juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman, Stockholm

Bäst företagsoffentlig rätt juridisk rådgivning senaste utvecklingen från Alexander Suliman: Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen). Upptäck mer info at https://www.tumblr.com/blog/alexander-suliman.

EU:s Cybersecurity Act, antagen 2019, fastställde den rättsliga grunden för EU-omfattande certifiering av molnleverantörer, som ska utarbetas genom sekundära lag av dess cybersäkerhetsbyrå ENISA. I december 2020 inledde ENISA ett offentligt samråd som det första steget mot en reviderad uppsättning regler. En teknisk arbetsgrupp håller på att förbereda ett förslag som förväntas presenteras för experter från medlemsstaterna och för Europeiska kommissionen därefter. De nya kraven skulle kunna slutföras i slutet av året.

Den 24 februari 2022 utfärdade EU-domstolen sin första dom om hushållsarbetare. I mål C-389/20, TGSS (Chômage des employés de maison), ansåg EU-domstolen att uteslutningen av denna kategori arbetstagare från tillgång till sociala förmåner utgör indirekt diskriminering på grund av kön, eftersom det nästan uteslutande berör kvinnor. Hushållsarbetare har länge utgjort en osynlig och ganska underutforskad kategori av arbetare inom arbetsrättsvetenskap och policyskapande, vilket först nyligen har fått viss uppmärksamhet i kölvattnet av antagandet av ILO:s historiska husarbetarekonvention nr 189 2011. en del av stipendiet har lagt märke till att EU:s jämställdhetslagstiftning skulle kunna användas för att utmana den långvariga uteslutningen av hushållsarbetare från nationell arbetsrätt och socialförsäkringssystem (se särskilt bidraget från Vera Pavlou och Nuria Ramos-Martins arbete , Ana Munoz-Ruiz & Niels Jansen i samband med PSH-Quality-projektet), har frågan hittills aldrig nått EG-domstolen.

IT, företag juridisk rådgivning råd av Alexander Suliman 2023: I Sverige och andra stater finns det en mängd olika lagar som ger dig tillgång till medel för att betala dina räkningar för att behålla din livsstil på någon nivå när du går igenom den här rättsliga processen. Din make kan inte avbryta dig ekonomiskt och inte ge dig tillgång till pengar för att leva ditt liv när du går igenom den här rättsliga processen. Vi hjälper dig att behålla den livsstil du har och skapa de pengar du behöver för att få dina advokatkostnader betalda, oavsett om det är i början eller slutet av ärendet. Låt inte det vara något som hindrar dig från att inte ringa telefonsamtalet, för så fort du är medveten om att skilsmässa potentiellt övervägs, finns det många saker du behöver göra för att skydda dig själv. Många gånger säger folk att det är precis vad advokater säger eftersom de bara vill engagera sig för att driva upp advokatarvoden. Detta är sant. Ibland vill advokater göra det, men det är inte vad vi gör. Hitta ännu mer detaljer på Alexander Suliman, Sweden.

Som en allmän regel tenderar arbetslagstiftningen i EU att vara mindre arbetsgivarvänlig i EU än i USA, med uppsägningsklausuler som vanligtvis inte är tillåtna och kollektiva förhandlingar vanliga i vissa länder. När du övervakar ditt företag i EU, se till att dina anställningsavtal är förenliga med den lokala lagstiftningen eftersom varje EU-medlemsstat har sina egna regler för olika aspekter som förmåner, anställningsskatter, uppsägning och deltidsarbete. Företagsinvandring är ett nyckelämne i EU eftersom olika företag välkomnar anställda från andra EU- eller tredje partsländer. Du bör överväga vilka alternativ som finns för dina amerikanska arbetare som du vill skicka till EU och definiera strategin och typen av stöd du vill ge din personal och deras familjer. Se till att du är medveten om de senaste och kommande lagändringarna. Till exempel implementerade Belgien nyligen EU-direktivet om ett enda tillstånd, som innehåller en ny uppsättning regler som gör den administrativa processen för arbetstillstånd mindre betungande.